Varför är fermentering så hett?

Varför är fermentering så hett?

Från yoghurt på morgonen till kimchi på kvällen – i dag hyllas syrade livsmedel som maghjältar. Låt oss ta en närmare titt på fermenteringsprocessen.

Syrning är en process där bakterier eller andra mikroorganismer bryter ned socker och kolhydrater till olika syror eller gaser. Vi använder 5 olika mjölksyrabakterier för att förvandla mjölk till fräscha och hälsosamma drycker och livsmedel. Så här går det till:

Mjölkfasen
Vi fyller en tank med pastöriserad färsk mjölk, som naturligt innehåller protein och laktos – mjölksyrabakteriernas favoritmat.

Uppvärmning
Vi värmer försiktigt mjölken till 37°C, en perfekt temperatur för bakterierna att omvandla laktos till mjölksyra.

Tidiga kulturarbetare
Vi tillsätter två startkulturer – Lactobacillus bulgaricus och Streptococcus thermophilus – för att sätta igång syrningsprocessen.

Förökning och förvandling
I takt med att bakterierna förökar sig och mjölksyran sänker mjölkens pH-värde får mjölken en mjuk och krämig konsistens.

Ät och må bra
Varje sked Activia yoghurt är full av levande bifidobakterier som överlever hela vägen till tjocktarmen för att ge din tarmflora ett tillskott.

2020 Danone Ltd. Alla rättigheter förbehålls

SV