Vår favoritbifidus föds

Vår favoritbifidus föds

Så inspirerade ett nyfött barn vår bästa bakteriekultur

1980-talet
Forskare upptäcker bifidobakterier i magen hos nyfödda barn. Men inte hos alla barn, bara de som ammas. Och det verkar som om de sällan drabbas av magproblem.

En revolutionerande idé föds: att skapa världens första funktionella yoghurt
Inspirerade av bifidobakterierna bestämmer sig våra forskare för att kombinera bifidus med andra stammar för att skapa den första funktionella yoghurten.

Vi forskar för att hitta den bästa bifidostammen
Vi utför djupgående studier och in vitro-screeningar av hundratals stammar för att se vilka som trivs och förökar sig i mjölk.

1985
Heureka! Vi har funnit den optimala bifidostammen
Vi odlar en blandning bakteriestammar som älskar mjölk. Bifidus överlever hela vägen genom matsmältningssystemet för att ge den naturliga tarmfloran ett tillskott.

Hoppsan … det blev för varmt för vår bifidus
Den vanliga syrningstemperaturen 43°C visar sig vara för hög och miljön för sur för att vår bifidus ska överleva.

Nöden är uppfinningarnas moder – vi skapar en ny syrningsprocess
För att ge vår bifidus optimala förutsättningar att trivas skapar vi en särskild blandning levande yoghurtkulturer som föredrar en långsammare syrning i lägre temperatur.

1987
Activia föds
Tack vare en varsam syrning i 37°C under 8 timmar lyckas vi skapa en mild och krämig yoghurt som innehåller 4 miljarder aktiva bakterier för din mage.

2000
Activia går till bakteriehistorien
Vår unika blandning av stammar registreras i det världsberömda Pasteur-registret.

2019
I dag är vi världens ledande yoghurttillverkare
Vi blir mer och mer engagerade i maghälsa. Och tack vare vår 30 års erfarenhet gör vi det enkelt för dig.
Det är vårt sätt att ge dig en bra magkänsla. För hälsan kommer som bekant från magen.

2020 Danone Ltd. Alla rättigheter förbehålls

SV