Magi vid 37°C

Magi vid 37°C

Den krämiga konsistensen. Den milda smaken. Miljarder levande bifidobakterier. Det är våra ständiga innovationer som gör Activia så unik.

25°C – En solig dag leder till en sur upptäckt
Världens första yoghurt upptäcktes sannolikt av en händelse för 12 000 år sedan, då en skål mjölk lämnats på en varm plats. Naturliga mjölksyrabakterier växte till i värmen och omvandlade mjölksockret laktos till mjölksyra.
Naturlig syrning gör mjölken fastare och syrligare, vilket hindrar dåliga bakterier att växa till.

43°C – Det börjar hetta till....och kylas ner
Världens första moderna yoghurt skapades i Danones kök 1919.
I århundraden hade yoghurt syrats i 43°C i en sur miljö. Det fungerar för yoghurtbakterier, men inte för vår bifidus – den unika stam vi valt ut för att ge dig en bra magkänsla. Den trivs bäst i lägre temperaturer och föredrar en mildare yoghurt som är mindre syrlig. För att behålla vår bifidus var vi tvungna att hitta ett bättre sätt att syra vår mjölk – och på köpet få en godare yoghurt.

37°C – En normal kroppstemperatur är bäst
Den första Activia-yoghurten med levande bifiduskultur skapades 1986.
Efter många års forskning bytte vi de vanliga yoghurtkulturerna mot 4 särskilt utvalda stammar som kan föröka sig vid 37°C i en mindre syrlig miljö. Där trivs och förökar sig våra levande bakteriekulturer för att göra Activia extra krämig och mild – så att den hjälper dig att ta hand om din mage*.

*Innehåller kalcium som bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion.

2020 Danone Ltd. Alla rättigheter förbehålls

SV