You are here!!


Var hittar du din inre styrka?

Vissa dagar känns oändligt långa med jobb, familj och sociala åtaganden upp över öronen. När livet är som jobbigast kan vissa bryta ihop, medan andra verkar kunna behålla sin positiva attityd vad som än händer. Vad har dessa övermänniskor för hemlighet? Är det medfött? Har de hittat en magisk trollformel? Nej, de har helt enkelt lärt sig att använda sin inre styrka, vara positiva och agera proaktivt. Det bästa är att vi alla har möjlighet att samla på oss positiv energi och bygga upp vår inre styrka.

Vidga dina horisonter

Hur varvar du helst ned, med en svalkande smoothie, en svettig salsa eller en stilla skogspromenad? När veckorna är fyllda av möten och måsten är det lätt att glömma bort alla de där små sakerna som skänker så mycket glädje. Därför är det extra viktigt att hitta en bra balans i livet så att du får tid för allt det där du älskar – det som sätter guldkant på din vardag. Ibland känner vi precis vad vi behöver, som att tillbringa mer tid med familjen eller få utlopp för uppdämda känslor med ett stenhårt pass på gymmet. Men var inte rädd att vidga dina horisonter om gymmet inte längre ger dig samma lyckorus. Använd din inre styrka och testa en ny aktivitet varje vecka. Förr eller senare hittar du din nya passion, sysselsättningen som känns helt rätt för dig. Vem vet, kanske upptäcker du oanade talanger hos dig själv!

Tona ned självkritiken

Även positiva människor plågas ibland av en elak inre röst. Oavsett vad många tror går det inte att helt bli kvitt alla negativa tankar. Men det går relativt enkelt att styra sina tankebanor i en mer positiv riktning. Prova att se saker i ett större perspektiv. Istället för att gräma dig över din dotters dåliga betyg i engelska kan du fokusera på hur duktig hon är i alla andra ämnen. Och dessutom öppnar det en fantastisk möjlighet att tillbringa mer tid med henne för att hjälpa henne med läxorna.

Planera gemensam tid

Att tillbringa mer tid med nära och kära är ett effektivt sätt att bygga upp din inre styrka. Lägg in några fasta tider i ditt intensiva veckoschema för de personer som står dig närmast. Vad sägs om en romantisk middag med din partner varje fredagskväll eller en shoppingtur med din bästa väninna varje måndag efter jobbet? Om du vill ha mer socialt umgänge kan du till exempel gå med i en miljöorganisation eller engagera dig i ett välgörenhetsprojekt. Genom att omge dig med inspirerande människor vårdar och stärker du din inre styrka.

DU KANSKE OCKSÅ TYCKER OM