You are here!!


Utmaningar: så klarar du dem och belönar dig själv

Vardagen är fylld av utmaningar: att klättra på karriärstegen, att bocka av alla punkterna på att göra-listan och att få barnet att äta upp grönsakerna. Varför inte fira din stora arbetsinsats och otroliga organisationsförmåga när allt är klart? Vägen till framgång privat och i yrkeslivet kan vara lång. Du borde vara stolt över varje steg i rätt riktning, men de små framgångarna glöms ofta bort. Om du tar dig tid att sätta värde på de små etapperna på vägen är faktiskt chansen dubbelt så stor att du lyckas nå dina livsmål. Här är tre sätt att ge dig själv lite uppskattning.

Skriv i din tacksamhetsdagbok

I en dagbok kan du uttrycka dig fritt, sortera dina känslor och spara dina bästa minnen. När fokus hela tiden ligger på framtiden är det lätt att glömma bort att njuta av nuet. Ta några minuter varje kväll och summera vad som hänt och vad du har åstadkommit under dagen. Varför inte föreviga chefens beröm och de vänliga orden från din partner när du ändå håller i pennan?

Unna dig en belöning

Efter allt hårt arbete förtjänar du en belöning. Köp de där skorna du har gått och tittat på, unna dig en spabehandling eller fixa håret på din favoritsalong – det viktiga är inte storleken på belöningen utan att du uppmärksammar din insats och tillåter dig själv att vara nöjd. Oavsett hur du firar är den största belöningen att du uppfyller dina egna hårt ställda förväntningar.

Dela din framgångar

Delad glädje är dubbel glädje. Därför kommer den positiva känslan att bli ännu större om du firar din bedrift med dina vänner. De kommer att glädjas med dig samtidigt som banden mellan er stärks. Ta en titt i kalendern redan nu – när kan du planera in en middag med dina nära och kära för att fira små och stora framgångar?

DU KANSKE OCKSÅ TYCKER OM