You are here!!


Speglar din stil din personlighet?

Du avslöjar din personlighet med dina kläder, din frisyr och ditt smink. Varje medvetet och omedvetet val visar omvärlden vem du är. Second hand-kläder säger en sak, medan exklusiva märkeskläder säger något annat. För att inte tala om neonfärgade tights! Din stil är ett uttryck för din komplexa personlighet, som formats genom tidigare upplevelser och din egen självbild.

Din stil utvecklas

Du har inte samma stil hemma som på jobbet. Plats, tidpunkt och sällskap påverkar din klädsel avsevärt. Under en och samma vecka kan du bära en mjuk ylletröja för att den är så mysig och en designerdräkt för att visa att du är djärv och unik. Våra kläder speglar ofta hur vi känner oss i olika situationer och blir därför en del av vårt kroppsspråk. Din sinnesstämning påverkar förstås vilka plagg du väljer, men visste du att dina kläder också påverkar ditt humör? Om du vanligtvis bär ljusgrått och plötsligt kommer in på kontoret i röda kläder kommer det att sända ut positiv energi som stärker din självkänsla. Eftersom kläder kan ha så stor effekt är det viktigt att din stil verkligen speglar din personlighet.

En tydlig och enhetlig stil är nämligen inte nödvändigtvis ett tecken på stort självförtroende. Stilen kan vara dikterad av familj, kulturell bakgrund eller partnerns förväntningar. En stor diskrepans mellan yttre stil och inre personlighet kan skapa bitterhet och en känsla av kluvenhet. Vi måste slå oss fria från yttre influenser för att kunna hitta och definiera vår egen unika stil. Du kan experimentera med din nuvarande klädsel och göra den mer personlig med små, iögonfallande detaljer. Blanda märkeskläder med second hand, unna dig ett designerhalsband eller överraska omgivningen med en ny frisyr – det viktiga är att du skapar din egen läckra stil.

DU KANSKE OCKSÅ TYCKER OM