You are here!!


Så kan en positiv inställning göra dig mer produktiv

En positiv inställning gör inte bara arbetsdagen roligare – du blir dessutom mer produktiv. Tänk om din effektivitet hänger mer på din inställning än hur många timmar du arbetar?

Genom att odla en positiv attityd kommer du inte bara att trivas bättre på jobbet, utan också få mer uträttat. Du kommer att må bättre när du stiger upp på morgonen, hela dagen kommer att kännas ljusare och livets små motgångar blir mycket enklare att hantera.

Men hur gör man för att vara på gott humör hela dagen?

För att börja arbetsveckan på bästa sätt kan du fokusera på tre saker som du ser fram emot redan på måndagen. Istället för att våndas över det där eftermiddagsmötet med chefen kan du välja att tänka på ditt nya spännande projekt eller en intressant diskussion med den nya kollegan. Påminn dig själv om hur lyckligt lottad du är som har dessa stunder att se fram emot – det ger dig den positiva energi och inställning du behöver för att möta dagens utmaningar med ett leende.

Ibland kan en liten gest göra underverk. Om du ler upprepade gånger under dagen sprider du inte bara glädje, du sänker också mirakulöst nog din egen stressnivå och ökar välbefinnandet. Genom att ge komplimanger och vara vänlig, generös och hjälpsam blir du själv på bättre humör. En positiv och inkluderande atmosfär på jobbet främjar kreativiteten och skapar en stark lagkänsla. Bli inte förvånad om dina medarbetare plötsligt erbjuder sig att hjälpa till för att visa sin uppskattning.

DU KANSKE OCKSÅ TYCKER OM