You are here!!


Din berättelse: Mina regler för ett organiserat liv

Veronika, 50 år. Har tre barn (16, 18 och 20 år) och är chef på ett nystartat IT-företag. Trots heltidsarbete och familj försöker hon alltid att skapa tid för sig själv. Här berättar hon sin historia.

”Det finns ingenting som heter ’välorganiserad’. Antingen är man organiserad eller inte. Jag har ett mycket krävande heltidsjobb, sambo och tre barn, så jag har inget val. Jag måste organisera mitt liv för att undvika kaos. Mitt knep är att spara tid genom att ta mig tid. Jag har lärt mig av mina egna misstag – nu läser jag bruksanvisningar ordentligt, även om det verkar onödigt. Den tiden sparar jag in genom att kunna använda ny utrustning mycket snabbare. Jag lägger också tid på att förbereda mig ordentligt inför ledningsmöten och förhandlingar med kunder eftersom det halverar mötestiden och dessutom ger ett mycket bättre resultat. Av samma anledning läser jag hela receptet innan jag börjar laga mat för att slippa onödig irritation …

Innan jag börjar med ett nytt projekt frågar jag mig alltid tre saker: vad det är jag vill göra, hur tänker jag göra det och hur mycket tid behöver jag. Samma tre frågor varje gång.

När jag svarar på dem tar jag hänsyn till hur mycket energi jag har för tillfället. Det gör att jag lätt kan avgöra om det är rätt tillfälle att ta itu med en viss uppgift eller om det faktiskt är bättre att vänta till ett annat tillfälle. Det är ett mindre strikt sätt att organisera livet, och jag tycker att det ger mig både frihet och trygghet. Ju mer organiserad jag är, desto lugnare känner jag mig och desto enklare är det för mig att också hinna med andra saker – oväntade uppdrag, nöjen och att bara ta det lugnt och koppla av en stund.”

DU KANSKE OCKSÅ TYCKER OM