You are here!!


Din berättelse: De små sakerna som ger livet mening

Louise, 43 år. Ensamstående mamma som arbetar som journalist. Hon tycker det är viktigt att tillbringa tid med sina vänner och att vara en mentor för sin lilla dotter. Det här är hennes berättelse.

”När jag insåg att mitt vardagstempo var så uppskruvat att jag inte längre kunde njuta av mitt liv förstod jag att något var fel. Då bestämde jag mig för att bli organiserad. Jag började unna mig själv små saker som hjälper mig att känna harmoni, leva i nuet och uppskatta mitt liv. Nu kan jag till exempel verkligen njuta av mat. Enkel, nyttig mat. Innan åt jag alltid på språng eller följde strikta dieter, men nu äter jag det jag tycker om. Jag tar mig också tid att göra saker jag brinner för. Eller att bara ta det lugnt i stället för att fylla kalendern utan att tänka efter vad jag vill och vad som är bra för mig. Och innan jag köper något tänker jag noga efter om jag egentligen behöver det – jag funderar, längtar, fantiserar och förbereder mig så att jag verkligen kan njuta av ögonblicket då jag får det.

Jag har också lärt mig hur viktigt det är att rensa huvudet och lyssna på tystnaden för att förstå vad livet har att erbjuda mig. Mindfulness har hjälpt mig att uppskatta det jag redan har, och att aktivt välja vad jag vill göra i mitt liv.

Jag har lärt mig att välja vilken musik jag lyssnar på, att sortera mina kläder och slänga de jag inte vill ha och återupptäcka de jag vill behålla. Det är jag som bestämmer när jag svarar i telefonen och när jag låter bli, och jag som avgör vilka e-postmeddelanden jag läser direkt och vilka som får vänta. Jag har också lärt mig vilka vänner som betyder mest för mig och fokuserar på dem. Jag gör plats för de små, viktiga sakerna i mitt liv, de magiska ögonblicken som kan verka fullkomligt vardagliga men som gör livet värt att leva. Det gör att jag känner mig starkare och mer tillfreds med mig själv.”

DU KANSKE OCKSÅ TYCKER OM