You are here!!


Därför är träning grunden för en hälsosam livsstil

När du tränar regelbundet gör du framsteg som sporrar dig att fortsätta. Att vara fysiskt aktiv blir ett naturligt tillstånd. Med tiden blir ditt rörelsemönster mer exakt, effektivt, nästan koreograferat. Men även när träningen flyter på automatiskt behåller du kontrollen. Du kan planera och variera övningarna för att nå dina mål. Och oavsett sport kan du lägga in extra intensiva pass som vässar konditionen, bränner extra kalorier och minskar stressen i ditt liv. Prova att köra flera snabba övningar i rad, det förbättrar din koordinationsförmåga, uthållighet och balans. På köpet får du ett skarpare fokus.

Träning blir effektivare i grupp

Beviset är crossfit. Du får stöd från gruppen som motiverar dig att pressa dig extra hårt. Det finns inga speglar och du behöver inga hörlurar. Du kommer inte bara till passet för att träna, utan också för att hjälpa andra, bli peppad och uppleva den positiva och intensiva stämningen. Gymmen har sett likadana ut sedan 80-talet, men crossfit är en modern träningsform med en rå och rustik stil och rejäl utrustning som håller i hundra år. Crossfit är helt enkelt slutet för trista gym.

Så väljer du rätt

Nästan alla moderna träningsformer (spinning, bodypump, jam, sh'bam, cxworx, RPM, cardioboxning, funktionell träning …) har en sak gemensamt – deltagarna hjälper och sporrar varandra. Men det viktigaste är förstås att du hittar en sport som passar dig, oavsett om det är utomhus, i ett gym eller i en crossfitlokal. Gillar du att få utlopp för dina känslor genom att dansa salsa? Då ska du prova ett zumba-pass! Är du mer inriktad på att få en hård kropp? Boka tid för ett pilatespass. Inga lediga tider i kalendern? Det finns massvis med träningspass på nätet – bli en del av ett globalt community som peppar och uppmuntrar dig medan du tränar i vardagsrummet! Det är mycket lättare att behålla motivationen när man tränar tillsammans. Tänk på att män och kvinnor tränar ihop i många aktiviteter. Varför inte träna tillsammans med din partner?

DU KANSKE OCKSÅ TYCKER OM