You are here!!


Activias historia

Activia är världens mest sålda märke för färska mejeriprodukter. Tack vare över 30 års forskning kring mjölksyrning och yoghurtprocesser har vi lyckats skapa en verkligt unik produkt. Men vägen dit har varit lång. Följ vår tidslinje och upptäck vår historia.

  

1899

Den franske barnläkaren Henry Tissier upptäcker att bifidobakterier finns i tarmfloran hos barn som ammas. 

 

1908

Nobelprisvinnaren Ilja Metjinkov vid Pasteurinstitutet i Paris upptäcker att syrade mejeriprodukter har positiva hälsoeffekter.

 

1919

Isaac Carasso inspireras av Ilja Metjinkovs forskning och börjar tillverka yoghurt som säljs på apotek. Han startar ett litet företag i Barcelona och döper det till Danone efter sin son Daniel.

 

1929

Vid 24 års ålder grundar Daniel Carasso företaget Danone i Frankrike. Det är nu vår historia verkligen tar fart. 

 

1980-talet

Under 1980-talet arbetar Danones forskningsteam med att utveckla en yoghurt med levande bifidobakterier.

 

1985

Efter en mängd experiment och in vitro-studier lyckas Danones forskare att hitta en bifidobakteriekultur som trivs och växer i mjölk – vår exklusiva Bifidus ActiRegularis®. 

 

1986 

Vi utvecklar en revolutionerande process och kombination av bakteriekulturer som gör det möjligt att tillverka yoghurt med höga halter av levande Bifidus ActiRegularis®.

 

1987

Vi lanserar Bio (Activias ursprungliga namn) i Frankrike i gröna förpackningar – designen är lika unik som innehållet. 

 

2000

Bifidus ActiRegularis® registreras hos CNCM (Collection Nationale de Cultures de Microorganismes), en världsberömd bank för mikroorganismer vid Pasteurinstitutet. Den isolerade stammen får det vetenskapliga namnet Bifidobacterium lactis CNCM I-2494.

 

2006 

Efter nästan 20 år på marknaden får produkten det globala varumärket Activia®.

 

Idag

Vi är världens mest sålda märke för färska mejeriprodukter* Över 30 års forskning kring mjölksyrning och yoghurtprocesser har hjälpt oss att skapa en verkligt unik produkt.

 

*Exklusive butikernas egna varor. Källa : Nielsen 2015

DU KANSKE OCKSÅ TYCKER OM