You are here!!


5 infusioner som ger dig en bättre vätskebalans

Det är viktigt att dricka mycket, men ibland kan det bli tråkigt med vanligt kranvatten. Lösningen är naturliga infusioner, och varför nöja sig med en enkel citronskiva? Här är fem av våra favoritinfusioner som du kan njuta av hela dagen.

Morgonmotivation: gurka och citron

Börja dagen med en fräsch infusion som väcker hela kroppen. Skiva gurka (spara lite till en lugnande ansiktsmask) och lägg i en tillbringare med kallt vatten. Pressa i lite citronsaft och lägg i resten av frukten skuren i klyftor. Gurkans milda smak passar perfekt till den syrliga citronen. Variera med lime, apelsin eller grapefrukt – vilken citrusfrukt är din favorit?

Lyx efter lunchen: skogsbär och mynta

Mynta främjar matsmältningen och passar därför perfekt efter en god lunch. Skogsbär som hallon och blåbär innehåller massvis med antioxidanter* och ger en fräsch och söt smak som gör det lättare att tacka nej till efterrätten. Kom ihåg att gnugga myntabladen och försiktigt trycka till bären innan du häller på vattnet för att frigöra smaken. Förbered infusionen redan på morgonen för en intensiv smakupplevelse mitt på dagen.

En drink i eftermiddagssolen: ingefära, päron och vanilj

Saftigt päron, kryddstark ingefära och söt vanilj – en optimal smakkombination för en fruktig cocktail. Den gör sig allra bäst på en solig uteplats med några goda vänner. Var inte rädd att blanda i din största tillbringare eftersom infusionen håller i en hel vecka. En tumregel när det gäller antalet ingredienser i en infusion: ju fler desto bättre!

Sött som gör gott: körsbär och lime

Visst är det gott med något sött ibland, men du vet var gränserna går. Den här infusionen har en perfekt balans av sötma och syrlighet som får smaklökarna att jubla. Körsbären ger dig ny energi i form av naturligt fruktsocker, medan lime ger en utsökt fräsch eftersmak. Kasta inte bort bären och frukten när drycken är slut: kanske kan du lägga dem i en näringsrik smoothie lite senare? Körsbär och lime är en perfekt kombination i alla sorters drinkar!

Efter träningen: gurka, lime och mynta

Belöna dig själv efter träningen med en härlig gurk-, lime- och myntainfusion som snabbt återställer vätskebalansen. Har du redan använt gurkan till den där ansiktsmasken vi nämnde tidigare? Vattenmelon är lika gott! Både gurka och vattenmelon sägs kunna rena kroppen från gifter, samtidigt som mynta och lime främjar matsmältningen och förhindrar muskelkramp.** Gör infusionen dagen innan och förvara den i kylen för maximal smak.

Vilka infusioner dricker du helst för att bevara vätskebalansen?

DU KANSKE OCKSÅ TYCKER OM