You are here!!


3 nya mattrender som du måste prova

Att äta hälsosamt är inte längre en trend utan ett självklart sätt att leva. Nya läckra och näringsrika matidéer dyker upp hela tiden. Här är några favoriter som garanterat får dina smaklökar att vattnas.

Sushiburgare

Hamburgare har varit den en symbol för skräpmat i många år, men med lite kreativitet kan du förvandla den flottdrypande rätten till en nyttig lunch. Har du provat den senaste trenden från Asien? Sushiburgaren är en spännande kombination av det japanska och amerikanska köket. Dessutom är den enkel att göra: byt ut briochebrödet mot klibbigt ris, garnera med avokado, gurka, inlagd ingefära och sjögräs och avsluta med en lax- eller kycklingburgare. Om du föredrar vegetariska burgare kan du prova tofu eller jackfruit.

Smoothieskål

En smoothieskål är en perfekt frukost för dig som ständigt är på språng – den går snabbt att göra och ger en fräsch känsla som varar hela dagen. Mixa en krämig smoothie, häll upp i en liten skål och garnera med frön och favoritfrukter som blåbär, bananer, sesamfrön, gojibär och fikon. Det blir en explosion av färger och smaker som gör frukosten till dagens höjdpunkt. Unna dig själv en bra start på dagen även när du har bråttom!

 

Guldmjölk

Sugen på en rykande varm och näringsrik dryck? Skippa cafékedjans kaloribomber och gör din egen guldmjölk i stället. Den ser ut som din vanliga latte, men innehåller enbart nyttiga ingredienser – kokosmjölk med kanel, ingefära, honung och gurkmeja. Gurkmeja är en kraftfull antioxidant med inflammationshämmande egenskaper. Det är också den krydda som ger curryn sin gula färg.

DU KANSKE OCKSÅ TYCKER OM